Ryssröra
Recept: Ryssröra
4 Portioner
Ingredienser:
300g Köttfärs
2dl Ris + 4dl vatten
1msk Margarin eller olja
1dl Strimlad purjolök
1 Köttbuljongtärning
1/2dl Tomatpuré
2 msk Tomatketchup
1tsk Oregano
1tsk Vitpeppar
1tsk Svartpeppar
1tsk Cayennepeppar
1/2tsk Salt
2tsk Paprikapulver
1tsk Allkrydda eller
1 pressad vitlöksklyfta
1tsk Lökpulver eller
2msk finhackad lök
8 Pitabröd
(Vill du inte ha röran pepparstark, halvera mängden peppar.)
Tillbehör:
Pitabröd & sallad
Tillredning:
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Fräs och smula sönder köttfärs i smöret med en gaffel.
3. Lägg i den strimlade purjolöken.
4. Smula över buljongtärningen.
5. Tillsätt puré, ketchup samt kryddorna.
6. Späd med vatten. Rör om.
7. Låt koka under lock 10-15 min.
8. Blanda ner riset i köttfärsröran och värm tills det blir riktigt varm.
Klart!
4 Portioner
Ingredienser:
300g Köttfärs
2dl Ris + 4dl vatten
1msk Margarin eller olja
1dl Strimlad purjolök
1 Köttbuljongtärning
1/2dl Tomatpuré
2 msk Tomatketchup
1tsk Oregano
1tsk Vitpeppar
1tsk Svartpeppar
1tsk Cayennepeppar
1/2tsk Salt
2tsk Paprikapulver
1tsk Allkrydda eller
1 pressad vitlöksklyfta
1tsk Lökpulver eller
2msk finhackad lök
8 Pitabröd
(Vill du inte ha röran pepparstark, halvera mängden peppar.)
Tillbehör:
Pitabröd & sallad
Tillredning:
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Fräs och smula sönder köttfärs i smöret med en gaffel.
3. Lägg i den strimlade purjolöken.
4. Smula över buljongtärningen.
5. Tillsätt puré, ketchup samt kryddorna.
6. Späd med vatten. Rör om.
7. Låt koka under lock 10-15 min.
8. Blanda ner riset i köttfärsröran och värm tills det blir riktigt varm.
Klart!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Åååh! detta är så gott. ^^ Nääästan bättre än tacos.