Saras Kokosrutor
Saras kokosrutor (ca 30 st)
Ingredienser:
Garnering:
Ingredienser:
- 150g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 ½ dl mjölk
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 ½ tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 60 g margarin eller smör
- 3 ½ dl florsocker
- 4 msk kallt kaffe
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
- 1 dl kokos
- Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet som blandats med bakpulvret.
- Rör också i vaniljsockret coh kakaon.
- Vänd till sist i matfettet.
- Häll i smeten i en välsmord långpanna (25 x 35 cm).
- Grädda kakan på första falsen i 175-200 raders ungsvärme ca 20 min.
- Stjälp upp den.
- Smält matfettet till glasyren.
- Sikta florsockret.
- Rör samman ingredienserna till en smidig glasyr.
- Bred den över kakan medan den ännu är varm.
- Strö över kokosen.
- Skär kakan i bitar.
Kommentarer