Saras Kokosrutor

2009-08-05 10:36:41
Saras kokosrutor   (ca 30 st)

Ingredienser:
  • 150g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
Glasyr:   
  • 60 g margarin eller smör
  • 3 ½ dl florsocker
  • 4 msk kallt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:   
  • 1 dl kokos
Tillredning:
  • Smält matfettet och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet som blandats med bakpulvret.
  • Rör också i vaniljsockret coh kakaon.
  • Vänd till sist i matfettet.
  • Häll i smeten i en välsmord långpanna (25 x 35 cm).
  • Grädda kakan på första falsen i 175-200 raders ungsvärme ca 20 min.
  • Stjälp upp den.
  • Smält matfettet till glasyren.
  • Sikta florsockret.
  • Rör samman ingredienserna till en smidig glasyr.
  • Bred den över kakan medan den ännu är varm.
  • Strö över kokosen.
  • Skär kakan i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: